fbpx

Εταιρείες

Τα οφέλη της γιόγκα

Δεκάδες είναι οι σύγχρονες έρευνες που υποστηρίζουν τα πολλαπλά οφέλη της συστηματικής ενασχόλησης με τη γιόγκα τόσο στο σώμα όσο και στη διανοητική και συναισθηματική υγεία. Πρόκειται για μια ολιστική μέθοδο εκγύμνασης, που με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να δυναμώσει το σώμα, να βελτιώσει την ευλυγισία, να ενισχύσει την ικανότητα συγκέντρωσης, να τονώσει την αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να μειώσει το στρες και τη σωματική ένταση και να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια μέθοδο εκγύμνασης που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας. Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει είναι απλές και μπορούν να προσαρμοστούν στις δυνατότητες αλλά και τις απαιτήσεις κάθε ασκούμενου, προσφέροντας στον καθένα αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

 

Γιόγκα στο χώρο εργασίας

Ένα βήμα μπροστά στην παροχή εργασιακών προνομίων, η γιόγκα στο χώρο της εργασίας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Μάλιστα, πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν την αξία της και δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα, μέσα στα πλαίσια εταιρικών προγραμμάτων ευεξίας. Με τον τρόπο αυτό βοηθούν στην καταπολέμηση του εργασιακού στρες και συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Yoga Journal», μεταξύ των εταιρειών αυτών είναι οι: Pepsico, General Electric, AT&T, HBO και Chase Manhattan Bank, καθώς και δεκάδες εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 500, όπως οι Nike, Apple, Harpo, Motorola, Google, Forbes και η General Motors.

 

Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό σας.

Λίγα λεπτά φυσικής δραστηριότητας και ασκήσεων χαλάρωσης στη διάρκεια της εργασίας συμβάλλουν στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο ο εργαζόμενος αναζωογονείται και νιώθει πιο ήρεμος και δημιουργικός, με αποτέλεσμα να τονώνεται το ηθικό του και κατ’ επέκταση η αποδοτικότητά του.Ταυτόχρονα, η μικρή αυτή «διαφυγή» από τη συνεχή ένταση και τη διανοητική κόπωση βελτιώνει τη συμπεριφορά των εργαζομένων απέναντι στους πελάτες, περιορίζει την πιθανότητα λαθών και καλλιεργεί πνεύμα ομαδικότητας και σύμπνοιας.
Σε ακόμα πιο πρακτικό επίπεδο, οι εταιρείες που παρέχουν στους υπαλλήλους τους προγράμματα γιόγκα παρουσιάζουν μείωση των δαπανών όσον αφορά τα ασφάλιστρα υγείας τους, ενώ οι υπάλληλοι απουσιάζουν λιγότερες ημέρες λόγω ασθενείας.
Τέλος, τα εταιρικά προγράμματα γιόγκα είναι ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος να προσελκύσετε εργατικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, αλλά και ένα κίνητρο να διατηρήσετε σε εγρήγορση το ήδη υπάρχον, καθώς η αναζήτηση και κατάρτιση νέων υπαλλήλων μπορεί να κοστίσει σε μια επιχείρηση χρόνο και χρήματα.
Επομένως, η γιόγκα είναι ένας υπέροχος τρόπος, για να έχετε χαρούμενους και παραγωγικούς υπαλλήλους, αλλά και για να αυξήσετε τα κέρδη της εταιρείας σας!

 

Τα οφέλη των εργαζομένων από τη γιόγκα

Επιδρά θετικά στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά, προωθώντας την καλή συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα.
Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη διανοητική εγρήγορση, τις ικανότητες λήψης αποφάσεων, αλλά και την ικανότητα ανάληψης και διεκπεραίωσης πολλαπλών καθηκόντων (multitasking).
Μπορεί να συμβάλει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του άγχους και στην καλύτερη διαχείριση στρεσογόνων ή απαιτητικών καταστάσεων.
Ανακουφίζει από τον πόνο στο κεφάλι, τον αυχένα, τη μέση και την πλάτη, βοηθάει όσους πάσχουν από τενοντίτιδες, συμβάλλει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και περιορίζει τις πιθανότητες τραυματισμού κατά την εργασία (π.χ. λόγω επαναλαμβανόμενης καταπόνησης, ανύψωσης ή μετακίνησης αντικειμένων, πολύωρης ορθοστασίας ή καθιστικής θέσης). Για παράδειγμα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ενήλικες με χρόνιο πόνο στη μέση, έδειξε ότι εκείνοι που παρακολούθησαν ένα τρίμηνο πρόγραμμα μαθημάτων γιόγκα είχαν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη λειτουργία της οσφυϊκής μοίρας σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους παρεχόταν η συνηθισμένη ιατρική φροντίδα.

 

Κάντε την εταιρεία σας πρωτοπόρο στην παροχή εργασιακών προνομίων

Η παροχή μαθημάτων γιόγκα στην εταιρεία σας σας εξασφαλίζει τις πέντε βασικές παραμέτρους του ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος:
Αξιοπιστία της διοίκησης.
Σεβασμό στους εργαζόμενους.
Αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία.
Υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι.
Συντροφικότητα που αναπτύσσεται.
Καταστήστε την εταιρεία σας πρωτοπόρο στην παροχή εργασιακών προνομίων, υλοποιώντας προγράμματα γιόγκα, που βελτιώνουν την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Γιόγκα για όλους!

Τα μαθήματα γιόγκα είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των εργαζομένων σας και στις ιδιαίτερες συνθήκες ενός εργασιακού περιβάλλοντος. Μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 έως 5 φορές την εβδομάδα σε οποιονδήποτε σχετικά ήσυχο χώρο στις εγκαταστάσεις σας και περιλαμβάνουν λεπτομερή καθοδήγηση όσον αφορά την εκτέλεση των ασκήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις συνήθεις επαγγελματικές παθήσεις. Κάθε μάθημα μπορεί να διαρκέσει 30, 45 ή 60 λεπτά, γεγονός που καθιστά εύκολη τη διεξαγωγή του κατά το μεσημεριανό διάλειμμα ή λίγο πριν από το τέλος ή την έναρξη του ωραρίου.

Συμπέρασμα;

Τα μαθήματα γιόγκα στο χώρο εργασίας αποτελούν μια καινοτόμα και χαμηλού κόστους λύση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τονώσουν το ηθικό, την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων τους. Η απόδοση μιας εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανοποίηση που νιώθουν οι εργαζόμενοί της. Ο υγιής, χαρούμενος και ικανοποιημένος εργαζόμενος είναι πιο πιστός και παραγωγικός.