fbpx

Yoga Teacher Training

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών του SivaOm είναι σχεδιασμένη για όσους αναζητούν διαφωτισμό της ψυχής και για βαθιά σοφία.​

Διδάσκουμε την SivaOm Yoga που είναι μια πρακτική γιόγκα που αναπτύχθηκε από τον Guruji Shri Siddhartha Shiv Khanna με την έμπνευση του Adi Guru Bhagwan Shiv. Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει μια μυστικιστική ένωση των 4 κύριων κλάδων της γιόγκα (raja – karma – jnana – bhakti) που συνδυάζονται στις αρχικές διδασκαλίες της από την αρχαία Ινδία σε ένα μόνο σεμινάριο 90 λεπτών. Μια πλήρης εφαρμογή αυτής της μεθόδου, μεταξύ άλλων, διδάσκεται κατά τη διάρκεια της Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών.

 

Όταν μιλάμε για την  γιόγκα στην πνευματική έννοια της, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αυτή η κοσμική επιστήμη είναι τόσο παλιά όσο και το σύμπαν και εγκλωβίζει την ίδια την ουσία του ίδιου του σύμπαντος.

Αυτό το σύστημα γιόγκα, που έχει αναφερθεί ως SivaOm Yoga, μας επιτρέπει να ενώσουμε αρμονικά το εσωτερικό shiv και shakti και έχοντας επιτύχει αυτή τη θεία ένωση, προχωράμε προς τον τελικό στόχο της ανθρώπινης ύπαρξής μας, να συγχωνεύσουμε το jivatma ξανά στον brahman.

Το σύστημα αυτό βασίζεται σε διάφορους μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι σε όλα ή σε οποιαδήποτε ζωντανό πλάσμα και έχει προσεκτικά σχεδιαστεί, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά είδη και τύπους των ατόμων.

Είναι τέλειο για όλους τους ανθρώπους, είναι για ανθρώπους όλων των ηλικιών, είναι για τους ανθρώπους όλων των εποχών, για όσους έχουν ζήσει στο παρελθόν, για όσους ζουν σήμερα ή ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη.

Είναι κατάλληλο για ανθρώπους κάθε χαρακτήρα και κάθε ιδιοσυγκρασίας. Θα υπάρξει τουλάχιστον μία πτυχή της πρακτικής στην οποία ο σπουδαστής θα ταυτιστεί και μέσω αυτής της πτυχής της πρακτικής που συνειδητοποιήσει τον Εαυτό του και τον Θεό. Τέτοια είναι η φύση αυτής της πρακτικής, που έχει την δύναμη να απελευθερώσει την ψυχή και να παρέχει ελευθερία από κάθε είδους ταλαιπωρία.

Για εκείνο το πρόσωπο του οποίου το σώμα είναι πεινασμένο, του δίνουμε το δώρο της τροφής και του νερού. Σε αυτό το πρόσωπο, το μυαλό του οποίου είναι πεινασμένο, του δίνουμε το δώρο της γνώσης και της σοφίας, αλλά ακόμη μεγαλύτερο από αυτά τα δώρα είναι ότι το δώρο που δίνουμε στην ψυχή που πεινάει είναι το δώρο της SivaOm Yoga.

Αυτό είναι ένα δώρο από το σύμπαν και σίγουρα πρέπει να μοιραζόμαστε με όλη την ανθρωπότητα γιατί ανήκει σε όλους μας ισότιμα.

Για ποιούς είναι αυτή η εκπαίδευση;

Αυτή η εκπαίδευση είναι κατάλληλη για κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ήδη δάσκαλοι και επιθυμούν να εμβαθύνουν στις ρίζες της γιόγκα, καθώς και για εκείνους που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι. Θα επικεντρωθούμε σε πολύ υψηλότερα και πνευματικά στοιχεία και πτυχές της γιόγκα εκτός από την ασάνα (στάση). Το σεμινάριο θα παραδοθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά  και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος θα σας απονεμηθεί ένα πιστοποιητικό εκπαιδευτή 200 διδακτικών μονάδων SIVA OM (εγγεγραμμένο στην κυβέρνηση της Ινδίας).

“Η Ιστορία της γιόγκα”

Η πρακτική της Γιόγκα πιστεύεται ότι ξεκίνησε με την αυγή του πολιτισμού. Η επιστήμη της γιόγκα έχει την προέλευσή της πριν από χιλιάδες χρόνια. Επιστημονικά μιλώντας τα θεωρητικά στοιχεία για την ύπαρξη της Γιόγκα παρατηρήθηκαν κατά την προ-Βεδική περίοδο (2700 π.Χ.), και στη συνέχεια μέχρι την περίοδο του Patanjali. Μια λεπτομερής μελέτη και έρευνα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια αυτής της ενότητας.

“Πως να γίνεις Γιόγκι”

Ο Swami Abhedananda εξηγεί τους νόμους, τις αρχές και τις μεθόδους της πρακτικής γιόγκα, με βάση τις διδασκαλίες του Patanjali. Περιλαμβάνει κεφάλαιο. Ήταν ο Χριστός Γιόγκι; Αυτό το σεμινάριο αφορά κυρίως διαλέξεις που έγιναν στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Στην εποχή του, ο Swami Adhedananda προσελκύει περίπου 4000 άτομα στις διαλέξεις του στη Νέα Υόρκη.

“Διδασκαλία Πρακτικής Γιόγκα στο Στούντιο”

Διδάσκουμε την SivaOm Yoga που είναι μια πρακτική της γιόγκα που αναπτύχθηκε από τον Guruji Shri Siddhartha Shiv Khanna μέσω της έμπνευσης του Adi Guru Bhagwan Shiv. Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει μια μυστική ένωση των 4 κύριων κλάδων της γιόγκα (raja – karma – jnan – bhakti) σε συνδυασμό με τις αρχικές διδασκαλίες της από την Αρχαία Ινδία, σε ένα μόνο σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών. Θα διδαχθεί μια πλήρης εφαρμογή αυτής της μεθόδου, μεταξύ άλλων, ώστε να μπορείτε να διδάξετε γιόγκα σε οποιοδήποτε περιβάλλον (στούντιο / εργαστήριο / retreat).

“Τα είδη Γιόγκα που θα αναλυθούν στην Εκπαίδευση”

Η γιόγκα λειτουργεί στο επίπεδο του σώματος, του νου και της ψυχής.

Αυτό οδήγησε σε τέσσερις ευρείες ταξινομήσεις της Γιόγκα:

Κάρμα Γιόγκα όπου χρησιμοποιούμε το σώμα. Jnāna Yoga όπου χρησιμοποιούμε το μυαλό.

Bhakti Yoga όπου χρησιμοποιούμε το συναίσθημα και Raja Yoga όπου χρησιμοποιούμε την ενέργεια.

Κάθε σύστημα Yoga που ασκούμε εμπίπτει στο φάσμα μιας ή περισσοτέρων από αυτές τις κατηγορίες.

Οι τέσσερις σχολές της Γιόγκα (Jnana Yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga και Raja Yoga).

Το προαναφερθέν πρόγραμμα σπουδών των 4 κύριων σχολών θα καλυφθεί σε βάθος με έμφαση σε αυτήν την εκπαίδευση.

Raja Yoga:

● Έννοιες και Αρχές των Σούτρα Γιόγκα του  Patanjali.

● Έννοιες και Αρχές της Hatha Yoga.

● Έννοιες και Αρχές της Gheranda Samhita.

 

Bhakti Yoga:

● Navavidha Bhakti.

● Ιδιότητες ενός bhakt.

● Προφορά, απαγγελία, γνώση, οφέλη των μάντρα, ύμνων και bhajan.

● Satsang και το ανυψωτικό μήνυμα της απαγγελίας που λεπταίνει την δραστηριότητα του μυαλού.

● Απαγγελία Mantra και η επενέργεια τους στα Nadi και τα chakras.

● Αποδεδειγμένη ικανότητα να δημιουργείς bhakti bhava καθως απαγγέλεις και τραγουδάς.

● Μία σε βάθος ανάγνωση της  Shrimad Bhagavad Gita.

● Μία σε βάθος ανάγνωση της Bhakti Yoga του Swami Vivekananda.

 

Karma Yoga:

● Η έννοια της Κάρμα Γιόγκα.

● Προαπαιτούμενα για ένα sthita prajna.

● Sthitaprajna Lakshana.

● Ο νόμος του karma.

● Μία σε βάθος ανάγνωση της Karma Yoga του Swami Vivekananda.

 

Jnana Yoga: (Τέσσερα στάδια της jnana).

● Nityānitya vastu viveka (नित्यानित्य वस्तु विवेकम्).

● Ihāmutrārtha phala bhoga virāga (इहाऽमुत्रार्थ फल भोगविरागम्).

● Satsangat.

● Mumuksutva (मुमुक्षुत्वम्).

Εκτός από το προαναφερθέν πρόγραμμα σπουδών, θα δοθεί επίσης έμφαση:

 

● Tantra.

● Mantra Yoga.

● Λεπτομερής ιστορία και προέλευση της γιόγκα.

● Διεξαγωγή μιας Puja (ιερείς τελετές καθαρισμού).

● Οι έννοιες των Ida, Pingala and the Sushumna ο κεντρικός δίαυλος της ενέργειας που τρέχει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

● Τα Επτά μεγάλα τσάκρα, και η συσχέτισή του με τις καταστάσεις συνείδησης.

● Δημιουργία μιας ακολουθία από yoga asana.

● Yoga Nidra.

“Μάντρα Γιόγκα”

Η μάντρα γιόγκα είναι αυτός ο κλάδος της γιόγκα όπου η επιστήμη της ηχητικής δόνησης χρησιμοποιείται για την επίτευξη της γιόγκα. Τα μάντρα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τον περιπλανώμενο μυαλό, οδηγώντας το σε μια ατμόσφαιρα για διαλογισμό. Η επανάληψη των μάντρας δεσμεύει εντελώς το μυαλό, προσφέροντας ένα μέσο για να πλησιάσετε τη θεότητα μέσα. Η ψαλμωδία των μάντρας παράγει θετικές δονήσεις, φέρνοντας οφέλη σε όσους τραγουδούν καθώς και σε αυτόν που ακούει. Θα συζητηθούν διάφορα άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως πότε, πού, πώς μαζί με κανόνες και πρωτόκολλα της μάντρα γιόγκα.

“Κάρμα Γιόγκα”

Το μυστικό είναι να μάθετε πώς να εργάζεστε με τρόπο που δεν προκαλεί περισσότερη δυστυχία. Η Κάρμα Γιόγκα είναι μια ψυχική πειθαρχία που επιτρέπει σε κάποιον να εκτελεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο, ως πορεία προς τη φώτιση. Δουλεύοντας στον πραγματικό κόσμο, εγκαταλείποντας την προσήλωση στην εργασία, μπορούμε να αποκτήσουμε πνευματική απελευθέρωση. Θα συζητήσουμε την έννοια του Κάρμα που είναι παρόμοια με εκείνη που δίνεται στην Bhagavada-Gita, και ξεχωρίζουμε τον Siddhartha ως πρωταρχικό παράδειγμα αυτής της μορφής γιόγκα. Η κύρια μελέτη βασίζεται στο κεφάλαιο του Karma In Effect On Character. Το μυστικό της εργασίας, Ποιο είναι το καθήκον ενός ατόμου. Συνάφεια και σημασία της μη προσκόλλησης και του Κύριου ιδανικού της Karma-Yoga.

“Bhakti Yoga”

Η Bhakti Yoga είναι μια πραγματική αναζήτηση  για γιόγκα  (ένωση) με το σύμπαν. Μια αναζήτηση που αρχίζει, συνεχίζεται και τελειώνει στην Αγάπη. Μία στιγμή της τρέλας της ακραίας αγάπης προς τον Θεό μας φέρνει αιώνια ελευθερία. Όταν ο άνθρωπος το καταλαβαίνει, δεν αγαπάει όλους, δεν μισεί κανένα. γίνεται ικανοποιημένος για πάντα. Η Bhakti yoga είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που περιγράφεται στην αρχαία φιλοσοφία και αποσκοπεί στην ενίσχυση της αγάπης, της πίστης και της παράδοσης στο Ανώτατο. Είναι ένα μέσο συνειδητοποίησης του Θεού και είναι ο ευκολότερος τρόπος για τον κοινό άνθρωπο γιατί δεν περιλαμβάνει εκτεταμένες σωματικές πρακτικές γιόγκα. Θα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου τον ορισμό του Bhakti, τη φιλοσοφία του Isvar, την πνευματική πραγματοποίηση, τον σκοπό της Bhakti-Yoga και την ανάγκη για έναν Γκουρού. Μαζί με αυτό, θα επεξεργαστούμε τα προσόντα του φιλοξενούμενου και διάφορα άλλα στοιχεία.

“Η Ιστορια του Mahabharat και του Shrimad Bhagaved Gita”

Η Bhagavad Gita, «Το τραγούδι του Κυρίου», είναι η πιο γνωστή από όλες τις Ινδικές γραφές. Θα συζητήσουμε την Gita στην ιστορική της πτυχή και θα αναδείξουμε την καθολικότητα και τον διαχρονικό χαρακτήρα των διδασκαλιών της. Κάθε εισαγωγή στο Κεφάλαιο δίνει σαφείς εξηγήσεις για τις βασικές έννοιες αυτού του κεφαλαίου. Η Bhagavad Gita ανοίγει δραματικά σε ένα πεδίο μάχης, καθώς ο πολεμιστής Arjuna στρέφεται με αγωνία στον πνευματικό του οδηγό, Sri Krishna, για απαντήσεις στα θεμελιώδη ζητήματα της ζωής. Ωστόσο, η Gita δεν είναι αυτό που φαίνεται – δεν είναι ένας διάλογος μεταξύ δύο ιστορικών προσώπων στην αυγή της ιστορίας της Ινδίας. «Το πεδίο της μάχης είναι ένα τέλειο σκηνικό, αλλά το θέμα της Γκίτα είναι ο πόλεμος μέσα στον καθένα μας, ο αγώνας για την αυτο-κυριαρχία που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος» για να ζήσει μια ζωή που έχει νόημα, εκπλήρωση και αξίζει τον κόπο.

“Vigyan Bhairava Tantra”

Η Vigyan Bhairava Tantra είναι ένα από τα πιο σημαντικά και βασικά κείμενα της γιόγκα. Είναι ένα αρχαίο κείμενο για τη γιόγκα και τον διαλογισμό που αποκάλυψε ο Θεός πριν από αιώνες. Γράφτηκε για να δείξει στην ανθρωπότητα πώς να φτάσει σε μια κατάσταση φώτισης. Η Vigyan Bhairava Tantra περιέχει μεγάλη πρακτική σοφία. Δείχνει στους ανθρώπους πώς να ξεπεράσουν τα βάσανα και να βρουν ειρήνη και χαρά στη ζωή τους. Είναι ο τέλειος οδηγός για να σας οδηγήσει στη φώτιση και την απελευθέρωση.

“Αγιουρβέδα – Το άλλο μισό της Γιόγκα”

Η Αγιουρβέδα είναι μια πρακτική που ασκείται κυρίως μαζί με τη γιόγκα. Είναι μια απλή, πρακτική επιστήμη της ζωής της οποίας οι αρχές είναι καθολικά εφαρμόσιμες στην καθημερινή ύπαρξη κάθε ατόμου. Η Αγιουρβέδα μιλά για κάθε στοιχείο και πτυχή της ανθρώπινης ζωής, προσφέροντας καθοδήγηση που έχει δοκιμαστεί και βελτιωθεί εδώ και πολλούς αιώνες σε όλους όσους αναζητούν μεγαλύτερη αρμονία, ειρήνη και μακροζωία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αναλύσουμε την προέλευση της Αγιουρβέδα. Τα 5 Στοιχεία και οι Ποιότητες που μας διέπουν όλους. Πεπτική φωτιά, τοξίνες, διαιτολογία Αγιουρβέδα, Αξιολόγηση διαταραχών με παραδείγματα κοινών διαταραχών, Καθημερινή αγωγή για την υγεία, Εποχιακή αγωγή για την υγεία, σωματικές και ψυχικές παρορμήσεις και πολλά άλλα σχετικά θέματα που ενισχύουν την πρακτική μας.

“Hatha Yoga Pradipika”

Η Hatha Yoga Pradipika είναι ένα αρχαίο κείμενο και είναι μια από τις πρώτες πραγματείες της Hatha Yoga που βασίζονται  όλα τα σύγχρονα βιβλία. Αυτό το βιβλίο προορίζεται ως βοήθεια για όσους επιθυμούν να μάθουν τις προηγμένες πρακτικές της Hatha Yoga για να προωθήσουν την κουνταλίνι τους από έναν εξειδικευμένο γκουρού. Πολλές από τις οδηγίες που δίνονται εδώ έχουν σκοπίμως καλυφθεί από τους αρχικούς συγγραφείς, άλλες χρειάζονται επεξεργασία και μπορεί να απαιτούν την καθοδήγηση ενός γκουρού για τη σωστή κατανόηση. Ορισμένες από αυτές τις πρακτικές δεν είναι για αρχάριους και  η παραβίαση αυτής της προσοχής μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ψυχή. Επομένως, θα ακολουθήσουμε αυστηρά αυτές σας οδηγίες και την καθοδήγηση του γκουρού σας.

“Patanjali Yoga Sutra”

Οι σούτρα του Patanjali, που γράφτηκαν πριν από περίπου 2700 χρόνια, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και περιεκτικά κείμενα για τη θεωρία και την πρακτική της γιόγκα. Από τη συγκέντρωση, τις πνευματικές χρήσεις και την πρακτική της, έως την εκδήλωση και τη διαδικασία επίτευξης της απελευθέρωσης, οι αφορισμοί δηλώνουν το δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση. Ένα από τα βασικά κείμενα της κλασικής γιόγκα, θα βουτήξουμε βαθιά στα σούτρα του Patanjali και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε αυτό το κείμενο μέσω της μεθόδου μελέτης σε βάθος σχολιασμού κάθε σούτρα.

Επίσης θα αναλύθούν:

Οι έννοιες του Ida, της Pingala και του Sushumna είναι το κεντρικό κανάλι ενέργειας που τρέχει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Επτά κύρια τσάκρα και η συσχέτισή του με τις καταστάσεις συνείδησης, Yoga Nidra.

 

10 Οκτωβρίου 2020 – 18 Απριλίου 2021 | Αθήνα:

 

 Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 12-14 εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα μη κατοικημένο πρόγραμμα όπου διεξάγονται μελέτες και διαλέξεις τα σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 19:00 κάθε Σάββατο και Κυριακή.


10 Οκτωβρίου | Yoga History and How to be a Yogi

11 Οκτωβρίου | Studio Setting Teaching

24 Οκτωβρίου | Studio Setting Teaching

25 Οκτωβρίου | Mantra Yoga

7 Νοεμβρίου | Karma Yoga

8 Νοεμβρίου | Karma Yoga

21 Νοεμβρίου | Bhakti Yoga

22 Νοεμβρίου | Bhakti Yoga

5 Δεκεμβρίου | History of Mahabharat And Shrimad Bhagavd Gita

6 Δεκεμβρίου | Shrimad Bhagavd Gita

9 Ιανουαρίου | Shrimad Bhagavd Gita

10 Ιανουαρίου | Shrimad Bhagavd Gita

23 Ιανουαρίου | Special Needs Yoga Class – Sequencing – Studio

24 Ιανουαρίου | Special Needs Yoga Class – Sequencing – Studio

6 Φεβρουαρίου | Tantra

7 Φεβρουαρίου | Tantra

20 Φεβρουαρίου | Ayurveda

21 Φεβρουαρίου | Hatha Yoga Pradipika

6 Μαρτίου | Hatha Yoga Pradipika

7 Μαρτίου | Hatha Yoga Pradipika

20 Μαρτίου | Patanjali Sutra

21 Μαρτίου | Patanjali Sutra

3 Απριλίου | Patanjali Sutra

4 Απριλίου | Patanjali Sutra

“Προσωπικό Σημείωμα του Yoga Guru Shri Siddhartha Shiv Khanna”

Γεννημένος σε μια παραδοσιακή και σύγχρονη οικογένεια Ινδουιστών με επιρροή στο Νέο Δελχί, εισήγθηκα στον διαλογισμό και την ψαλμωδία σε μία πολύ μικρή ηλικία, μαζί με την οικογενειακή πρακτική της Bhakti Yoga (Yoga of surrendering myself to God) και τις πράξεις Κάρμα Yoga (Πράξεις καλοσύνης προς όλους και όλα). Έχοντας πάει σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία του έθνους, έγινα επαγγελματίας κολυμβητής και συνέχισα επίσης σπούδασα  λιανικό εμπόριο μόδας και διαχείριση εμπορευμάτων, αφού πέρασα 18 μήνες στην Αυστραλία όταν ήμουν 18 χρονών. Η μεγάλη αλλαγή συνέβη όταν με κάλεσαν να  συμμετάσχω σε μια τηλεοπτική εκπομπή που ονομάζεται Big Switch στην Ινδία. Ήταν ένας αγώνας μοναδικού είδους και κέρδισα την παράσταση. Η μεγαλύτερη νίκη ήταν οι αλλαγές που έφερε σε μένα, η συνεχής  αλληλεπίδρασή μου με τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές κατά τη διάρκεια της παράστασης. Πήγα για να διαχειριστώ τις εργασίες κατασκευής του πατέρα μου και επίσης ήμουν ο  επικεφαλής μιας ετικέτας μόδας για λίγο μετά από αυτό. Όλα αυτά και πολύ περισσότερο στην ηλικία των 25 ετών, κατά κάποιο τρόπο τα έχω όλα, όμως η ευτυχία δεν ήταν μια μόνιμη κατάσταση ύπαρξης. Αυτό με έκανε να σκεφτώ και να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να υπάρχουν πράγματα πέρα από τα χρήματα, πέρα από τη φήμη, πέρα από την εξουσία, αφού κανένα από αυτά δεν μπορεί να με κρατήσει ευτυχισμένο, πρέπει να υπάρχει κάτι που θα με κρατά ευτυχισμένο όλη την ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων περιπλάνησης και περισυλλογής, συναντήθηκα με τον  Σαμάρα Καμούι Μποντισάτβα σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ και με εισήγαγε στο διαλογισμό και μου έμαθε πολλές σημαντικές τεχνικές θεραπείας για τον εαυτό μου και τους άλλους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ μεγάλα γεγονότα. Ο πρώτος ήταν ο ‘Ιερός Βασιλικός Σάνν της Μαούνι Αμαβάσα κατά τη διάρκεια του Μαχάκμπαχ Μέλα’, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήμουν ο πρώτος που ένιωσα τον  Θεό μέσα μου και έξω από εμένα, εμείς οι Ινδουιστές πιστεύουμε ότι κάνοντας μπάνιο στο σημείο συνάντησης των 3 αρχαίων ποταμών της Ινδίας κατά τη διάρκεια του Brahma Muhurta (στιγμή της δημιουργίας) όταν ο Δίας είναι στο 1ο σημάδι του Κριού και ο ήλιος και το φεγγάρι της γης είναι στο 10ο σημάδι του Αιγόκερου Ή τον Δία στο 2ο σημάδι του Ταύρου και τον Ήλιο στον Αιγόκερω, ένα άτομο παίρνει Moksh (ελευθερία από κάθε πόνο, ελευθερία από τον κύκλο του θανάτου και της αναγέννησης, απελευθέρωση από τους καθολικούς νόμους του χώρου, του χρόνου και του κάρμα), εκείνη τη στιγμή ήταν Ίσως η πρώτη πραγματική γεύση μου γιόγκα, ήταν μια ένωση και του σώματος με το μυαλό, το μυαλό με την ψυχή και τις ψυχές με τη συνείδηση Shiv και τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουν αυτή την άπειρη ευδαιμονία που ένιωσα σε κάθε μία ανάσα και Στιγμή της ύπαρξης.

Το δεύτερο μεγάλο και ίσως το τελευταίο βήμα προς την ταφή του παλιού, αυτό το βήμα ήταν πιο έντονο από την άποψη του τι θα συμβεί. Στο Kedarnath jyotirlinga, ψηλά στα άνω Ιμαλάια, συνέβη μια επιφάνεια, αυτό σφράγισε τη μοίρα μου, ήταν θεϊκή παρέμβαση. Επιστρέψαμε και παραιτήθηκα από τη δουλειά μου. Μετά, σπούδασα και άσκησα τη Raja yoga (την γιόγκα του εαυτού) υπό την καθοδήγηση του Guru Ji μου από την Ινδία Shri Yogi Anoop Ji. Από αυτή τη στιγμή έκανα μόνο δύο πράγματα, εξάσκηση και σπουδές, από τις 6 έως τις 11 έκανα πρακτική άσανας και στη συνέχεια το υπόλοιπο της ημέρας θα διάβαζα τις γραφές και θα έκανα ερωτήσεις στο guruji μου. Η Jnana Γιόγκα (γιόγκα της γνώσης) τροφοδοτούσε τον εγκέφαλό μου και η Ράτζα Γιόγκα τροφοδοτούσε το σώμα μου, και έτσι η ζωή μου άλλαζε σε σωματικό, διανοητικό και πνευματικό επίπεδο. Έγινα ισορροπημένος, σταθερός και ήμουν πιο κοντά από ποτέ στην αυτοπραγμάτωση και την συνειδητοποίηση  του Θεού. Στη συνέχεια, ο γκουρούτζι μου ένιωσε την ανάγκη να ξεκινήσω να διδάσκω άλλους. Σήμερα, περνάω τον περισσότερο χρόνο μου βοηθώντας τους αναζητητές να βρουν ειρήνη και να φτάσουν στην απόλυτη κατάσταση ευδαιμονίας. Από καιρό σε καιρό είμαι απασχολημένος να εξηγώ τις αρχαίες γραφές και απόψεις από τις εμπειρίες μου στους αναζητητές, έτσι ώστε να επιτύχουν την αυτοπραγμάτωση και τη συνειδητοποίηση του Θεού και να φτάσουν στον τελικό στόχο της ψυχής της ένωσης με τη συνείδηση Shiv.