fbpx

Μαρίκα Δασκαλάκη

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και το ίδιο ισχύει και για τη γνωριμία μου με τη γιόγκα και τον βελονισμό. Κοιτώντας, λοιπόν, πίσω συνειδητοποιώ ότι και το πρόβλημα που είχα από παιδί με τη μέση μου κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν, αφού με οδήγησε σε έναν γιατρό παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και έγινε ο δρόμος για να ανακαλύψω αυτό για το οποίο πραγματικά ήμουν πλασμένη.

Χωρίς να το καταλάβω οι ολιστικές θεραπείες και η γιόγκα έγιναν το επίκεντρο της καθημερινότητάς μου. Ήταν θέμα χρόνου, επομένως, το πότε θα έπαιρνα την απόφαση να ασχοληθώ με τις τέχνες αυτές πιο επαγγελματικά, αφήνοντας πίσω μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η απόφαση αυτή ήρθε φυσικά, αβίαστα, πάντα με τη στήριξη και την παρότρυνση των δασκάλων μου. Έτσι, επέστρεψα στα θρανία και από απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκα να μελετώ παραδόσεις με ρίζες χαμένες πίσω στον χρόνο.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή της μεγάλης «στροφής» και το ταξίδι μου στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τη γιόγκα γίνεται όλο και πιο μαγευτικό. Η «γνωριμία» με την ανατολή άλλαξε τη ζωή μου, το σώμα μου, τη διατροφή μου (έγινα χορτοφάγος), την καθημερινότητά μου, τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μου, τις αξίες και τους στόχους μου. Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο είναι η αγάπη μου για τον σύζυγο μου και τα παιδιά μας. Σκοπός μου πια είναι μέσα από τις αρχαίες αυτές πρακτικές και τέχνες να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος άνθρωπος, αλλά και να βοηθήσω στην ένωση της παράδοσης και της σοφίας της ανατολής με την καθημερινότητα και την καινοτομία της δύσης. Θέλω ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τις αρχές αυτού του αρχαίου φιλοσοφικού συστήματος και να ανακαλύψει την Αλήθεια του, όπως το ίδιο προσπαθώ να κάνω και εγώ.

 

 

 

Οι σπουδές μου στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ξεκίνησαν τα δύο πρώτα χρόνια στην σχολή Natural Health and Science και ολοκληρώθηκαν τα δύο επόμενα χρόνια στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Έτσι το 2017 απέκτησα το Πτυχίο Βελονισμού. Φυσικά έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να συμμετέχω σε σεμινάρια εμβάθυνσης στον βελονισμό, την διατροφή και τα βότανα.

Στον τομέα της γιόγκα το πρώτο δίπλωμα των 200 ωρών στην Ashtanga Yoga από την Yoga Alliance Professionals, αποκτήθηκε το 2015 και μερικούς μήνες αργότερα ήρθε και η πιστοποίηση για την γιόγκα σε εγκύους. Στην συνέχεια ολοκλήρωσα το 2019 την εκπαιδευσή των 300 ωρών στην Hatha Yoga από την Yoga Alliance® οπότε αυτόματα πιστοποιήθηκα ως Yoga Teacher RYT 500.

Ωστόσο μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας η Yoga Alliance Professional με τίμησε με τον τίτλο Experienced Yoga Teacher.
Ήδη βέβαια από το 2018 έχω αρχίσει να μελετάω την Prana Vinyasa Yoga της Shiva Rea και ολοκληρώνω και την σπουδή μου εκεί το 2020.
Τέλος ως μέλος της Επιστήμης της Πνευματικότητας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμου με ιδρυτή τον Διδασκαλό μου Σαντ Ραντζίντερ Σινγκ Τζι, παραδίδω ανιδιοτελώς σεμινάρια διαλογισμού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ευχαριστώ, λοιπόν, τους δασκάλους μου για τη γνώση που μου χάρισαν, τον σύντροφό μου για τις βάσεις που μου έδωσε ώστε να μπορώ να πετάξω, τα βιβλία μου που είναι οι σιωπηλοί συνοδοιπόροι μου και τον Διδάσκαλό μου, Σαντ Ραντζίντερ Σινγκ Τζι, που με μύησε στον διαλογισμό και την πνευματικότητα.

 

Είμαι κάτοχος των διπλωμάτων:

*Basic Theory of Traditional Chinese Medicine – Natural Health Science (2014)
*Yoga Teacher member of Yoga Alliance Professionals (2015)
* Yoga Teacher member of Yoga Alliance Professionals – Yoga for Pregnancy (2015)
*Acupuncture of Traditional Chinese Medicine – Natural Health Science (2016)
*Ιατρικά – Ανατομία και Φυσιολογία – Natural Health Science (2016)
*Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού-Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (2017)
*300 hours Advanced Yoga Teacher Training (2018)
*Prana Vinyasa 200 Hour Certification (2020)

 

Έχω παρακολουθήσει τα σεμινάρια:

*Yoga kriyas purification practices (2014, 2015)
*22nd Global Conference on Mysticism, Delhi, India (2015)
*30th International Human Unity Conference, Delhi India (2017)
*Κύκλος σπουδών Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με τον Pr.Bai Xinghua(2017)
*The Balance Method – Βελονισμός και Ι-Τσινγκ
*rootSrise | Prana Flow Pranam | Sahaja Prana Flow , Delphi Greece (2019)

 

Η Μαρίκα Δασκαλάκη είναι αναγνωρισμένη δασκάλα από την Yoga Alliance Professionals. Αυτή η πιστοποίηση αποδεικνύει άριστα επίπεδα διδασκαλίας βάσει των προδιαγραφών της Yoga Alliance Professionals.