fbpx

Το Beyond home σας καλωσορίζει!

Η ανάγκη της δημιουργίας του Beyond home γεννήθηκε μετά από πολύχρονη έρευνα της ιδρύτριάς του, Μαρίκας Δασκαλάκη, στη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της ολιστικής θεραπείας στα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Στο σύστημα φροντίδας που ακολουθούμε στο Beyond home, η θεωρία καθρεφτίζεται στην πράξη, με στόχο να σας προσφέρουμε μια πραγματικά ολοκληρωμένη υπηρεσία.

Ολιστική Θεραπεία εννοούμε τη μελέτη των συμπτωμάτων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, άρα και την εξέτασή τους με διαφορετικές μεθόδους. Η λέξη ολιστικός προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «όλον». Μάλιστα, η προσέγγιση του Σωκράτη περιελάμβανε τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού, που εξέταζε όλες τις πλευρές της ζωής του ασθενή, ακόμα και τις ψυχοσυναισθηματικές. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο μια βιολογική μηχανή από ξεχωριστά όργανα, αλλά ένα πολυεπίπεδο ον, κι αυτό για εμάς, στο σπίτι του Beyond, είναι πολύ βασικό, καθώς αποτελεί το μοχλό του συστήματος που ακολουθούμε. Το Beyond ήταν το επόμενο βήμα σε μια πορεία που αφορά τον άνθρωπο ολιστικά, και προσεγγίζει τη σωματική και ψυχική του υγεία στην πράξη.

Με σκοπό να προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, έχουμε αγκαλιάσει μια πληθώρα θεραπειών και συνεργαζόμαστε: με κλασικούς γιατρούς (παθολόγους, ορθοπεδικούς, γυναικολόγους κ.λπ.), και εναλλακτικούς θεραπευτές. Επίσης, επειδή εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας συνεχώς και προσεγγίζουμε τον άνθρωπο σαν «όλον», συχνά φιλοξενούμε θεραπευτές διάφορων τεχνικών από όλα τα μέρη του κόσμου. Στο σπίτι του Beyond θα βρείτε τα πάντα: βελονισμό, ρέικι, σαμανική θεραπεία, βεντούζες, βοτανοθεραπεία, διάφορες ενεργειακές θεραπείες, ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία κ.α. Κι όλα αυτά, γιατί το Beyond αποτελεί μια εστία ολιστικών θεραπειών που δε μένει στάσιμη, αλλά επιδιώκει να εξελίσσεται μαζί σας διαρκώς. Επίσης, γιατί για εμάς δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη δική σας θεραπευτική επιτυχία.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Beyond αποτελεί και η γιόγκα, καθώς όλα σε αυτό το σπίτι άρχισαν από τη διδασκαλία της. Γιόγκα σημαίνει ένωση πνεύματος και σώματος, μέσω asana (θέσεων του σώματος). Έρευνες αποδεικνύουν ότι η γιόγκα: βοηθά να έχουμε καλύτερο ύπνο, αυξάνει τη συνειδητότητα του σώματος, στηρίζει την απώλεια βάρους και δημιουργεί ηρεμία. Εκτός από άσκηση λοιπόν, η γιόγκα μάς βοηθά να έχουμε μια πιο ποιοτική καθημερινότητα. Στο Beyond γίνονται πολλά και διαφορετικά μαθήματα γιόγκα (π.χ. Restorative, Hatha, Flow, παραδοσιακή, δυναμική κ.α.), από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς εκείνο/α που θέλει να παρακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχουν μαθήματα κατάλληλα για παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας. Παράλληλα, στην πορεία της χρονιάς, φιλοξενούμε διαφορετικούς δασκάλους οι οποίοι μέσα από τη διδασκαλία τους μας γνωρίζουν διαφορετικά είδη γιόγκα. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να μπορεί ο κάθε ασκούμενος να προσεγγίσει τη γιόγκα και να κερδίσει από την ενασχόλησή του με αυτήν την ευεξία που προσφέρει.

Το Beyond, ως αναζητητής της αλήθειας, προσφέρει δωρεάν κάθε Πέμπτη βράδυ τα Beyond home seminars. Συναντήσεις για όλους τους φίλους, στις οποίες γίνονται συζητήσεις και παρουσιάσεις με θεματικές όπως: η πνευματικότητα, η συνείδηση, η θεραπεία, αλλά και οτιδήποτε αφορά την εξέλιξη της αντίληψής μας. Γνωριζόμαστε, επικοινωνούμε και θέτουμε τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις μας, δημιουργώντας τη δική μας μικρή κοινότητα. Συντονίστρια των συναντήσεων αυτών, στις οποίες έχουμε συχνά μαζί μας καλεσμένους θεραπευτές, συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, ακαδημαϊκούς, ψυχολόγους και δασκάλους, είναι η Μαρίκα Δασκαλάκη. Το Beyond home community είναι η φιλία, η αποδοχή, η συμπαράσταση, η συνεργασία και οι γέφυρες που χτίζουμε μεταξύ μας. Κάποιες φορές το σπίτι μας μετατρέπεται σε χώρο προβολών και εκδηλώσεων για όλους μας.

Επίσης, στο Beyond home, με άξονα την ολιστική ματιά των πραγμάτων, δημιουργήσαμε το My Program. Ένα θεραπευτικό πλάνο που βασίζεται στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας του κάθε ανθρώπου και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. Μετά την πρώτη συνεδρία κάνουμε τη διάγνωση και προτείνουμε έναν κύκλο θεραπειών, που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε όλη τη διάρκεια των θεραπειών βρισκόμαστε στο πλάι σας και παρακολουθούμε την εξέλιξή σας. Το My Program έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους σωματικούς πόνους (όπως π.χ. οσφυαλγίες και αυχεναλγίες), καθώς και σε ψυχολογικά θέματα (όπως π.χ. κατάθλιψη, διαχείριση άγχους και κρίσεις πανικού). Ακόμα, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις όπως είναι η απώλεια βάρους και η διακοπή του καπνίσματος.

Στο Beyond home, μέσα από το άλλο νέο μας πρόγραμμα, το Beyondgifts, βρήκαμε τον τρόπο να εκφράσουμε την αγάπη μας για την κοινωνία. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της περιοχής, στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται θεραπευτική βοήθεια, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτήν. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε έναν κοινό κουμπαρά, στον οποίο συνεισφέρουμε το 10% από κάθε μας workshop, ενώ ο κάθε φίλος που έρχεται στο σπίτι μας, μπορεί να συνεισφέρει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Κάθε φορά που θα συγκεντρώνουμε ένα ορισμένο ποσό, κάποιος που το χρειάζεται θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει έναν θεραπευτικό κύκλο.

Το σπίτι μας, το Beyond home, είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, που θέλει να χωρέσει όλους και όλα, όσα συμβαίνουν στη ζωή μας σήμερα…

Αγαπάμε τον άνθρωπο, στοχεύουμε στη θεραπεία.

Beyond home, means Beyond borders…

Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας!